Dadi coronavirus bisa dipateni kanthi lampu ultraviolet

Dadi coronavirus bisa dipateni kanthi lampu ultraviolet

Anti epidemi! Bakal dadi tumindak bebarengan kanggo kabeh wong ing Festival Musim Semi taun 2020. Sawise ngalami "sampul" sing angel ditemokake lan disapu dening Shuanghuanglian lan guyonan liyane, kanca lan kanca kanthi bertahap fokus ing lampu disinfeksi UV.

Dadi coronavirus anyar bisa dipateni nganggo lampu ultraviolet?

Rencana diagnosis lan perawatan paru-paru coronavirus (versi uji coba) sing diterbitake ing edisi kaping papat Komisi Perlindungan Kesehatan Nasional lan Administrasi Negara obat-obatan tradisional Tiongkok ujar manawa virus kasebut sensitif marang ultraviolet lan panas, lan suhu paling dhuwur 56 menit 30 menit. Eter, etanol 75%, disinfektan klorin, asam peracetic lan kloroform bisa ngaktifake virus kanthi efektif. Mula, lampu disinfeksi ultraviolet efektif kanggo mateni virus.

ascs

UV bisa dipérang dadi UV-A, UV-B, UV-C lan jinis liya miturut dawa dawa gelombang. Tingkat energi saya suwe saya mundhak, lan band UV-C (100nm ~ 280nm) umume digunakake kanggo desinfeksi lan sterilisasi.

Lampu desinfeksi ultraviolet nggunakake lampu ultraviolet sing dipancarkan lampu merkuri kanggo entuk fungsi sterilisasi. Teknologi desinfeksi ultraviolet duweni efisiensi sterilisasi sing ora ana bandhinge dibandhingake karo teknologi liyane, lan efisiensi sterilisasi bisa nganti 99% ~ 99,9%. Prinsip ilmiah kasebut yaiku tumindak ing DNA saka mikroorganisme, ngrusak struktur DNA, lan nggawe fungsi kelangan reproduksi lan replikasi awake dhewe, supaya bisa nggayuh tujuan sterilisasi.

Apa lampu disinfeksi ultraviolet mbebayani tumrap awak manungsa? Sterilisasi ultraviolet duwe kaluwihan tanpa zat, tanpa rasa lan ora ana zat kimia sing ditinggalake, nanging yen ora ana langkah proteksi sing digunakake, gampang banget nyebabake awak manungsa.

vcxwasd

Contone, yen kulit sing kena iradiasi nganggo sinar ultraviolet, cahya bakal katon abang, gatel, desquamasi; sing serius malah bakal nyebabake kanker, tumor kulit lan liya-liyane. Ing wektu sing padha, iki uga minangka "pembunuh sing ora katon" ing mripat, sing bisa nyebabake radhang konjungtiva lan kornea. Iradiasi jangka panjang bisa nyebabake katarak. Ultraviolet uga duwe fungsi kanggo ngrusak sel kulit manungsa, nggawe kulit kanthi prematur dadi tuwa. Ing wektu sing luar biasa, kasus kerusakan sing disebabake amarga panggunaan lampu desinfeksi ultraviolet sing ora bener luwih asring.

Dadi, yen sampeyan tuku lampu desinfeksi ultraviolet ing omah, sampeyan kudu eling yen nggunakake:

 1. Nalika nggunakake lampu disinfeksi ultraviolet, masarakat, kewan lan tanduran kudu metu saka papan kasebut;

2. Mripat aja suwe-suwe mandeng lampu desinfeksi ultraviolet. Radiasi ultraviolet duweni kerusakan tartamtu ing kulit manungsa lan membran lendhut. Nalika nggunakake lampu desinfeksi ultraviolet, manungsa waé kudu dilindhungi. Mripat kudu ora langsung ndeleng sumber cahya ultraviolet, yen ora mripat bakal cilaka;

3. Nalika nggunakake lampu desinfeksi ultraviolet kanggo disinfeksi artikel, nyebar utawa nggantungake artikel, nggedhekake area iradiasi, jarak efektif yaiku siji meter, lan wektu iradiasi udakara 30 menit;

4. Nalika nggunakake lampu desinfeksi ultraviolet, lingkungane kudu tetep resik, lan aja ana bledug lan kabut banyu ing udhara. Nalika suhu ruangan kurang saka 20 ℃ utawa asor relatif luwih saka 50%, wektu pajanan kudu diperpanjang. Sawise nggosok lemah, disinfeksi nganggo lampu ultraviolet sawise lemah garing;

5. Sawise nggunakake lampu disinfeksi ultraviolet, elinga ventilasi suwene 30 menit sadurunge mlebu kamar. Pungkasan, disaranake sampeyan yen kulawarga durung diagnosa pasien, aja disinfeksi produk rumah tangga. Amarga kita ora prelu mateni kabeh bakteri utawa virus ing urip kita, lan cara sing paling efektif kanggo nyegah infeksi virus corona anyar yaiku supaya ora sithik, nganggo topeng lan ngumbah tangan kanthi asring.


Wektu kiriman: Jan-09-2021